LOVE

LOVE

5.3.2010

Overmind.

Mietin tänään, että miksi loma menee aina niin nopeasti? Vaikka siis istuisikin neljän seinän sisällä. Vaikkei teikisi mitään, ja vaikka olisi kuinka tylsää, niin silti lomat menee niin nopeasti, ettei siitä oikein kerkeä edes nauttia.

Kun jos on koulussa, ja vaikka on tekemistä, on kavereita yms, niin silti aika tuntuu matelevan jokaisen sekuntin kohdalla. Mutta sitten taas; on loma, olet kotona, istut ja dataat eikä kukaan ole koneella, ja silti aika juoksee ihan samperin nopeasti, ja tuntuu että olisi kiva jos ajan voisi pysäyttää.

Miksi se sitten on niin?

Aina puhutaan, että aika menee nopeasti jos on jotain tekemistä, mutta tänäänkin minä vain istuin paikallani, ja luulin istuneeni siinä viisi minuuttia, niin olinkin istunut melki tunnin.

Onko se vain sitä, että nauttii siitä että saa vain levähtää? Jos on, niin minä olen sitten ehdottomasti sitä mieltä, että ihmisiä, varsinkaan nuoria, ei saisi kouluttaa niin useana päivänä vuodessa.

Nuoret tulevat illalla kotiin, jäätyään kavereidensa kanssa vapaa-ajalla pitämään hauskaa, (Koska sehän on tärkeää, että pidetään hauskaa!) he menevät jääkaapille, sulkevat kaapin, koska siellä ei ollut mitään miellyttävää, lysähtävät sohvalle, ja tiuskivat vanhemmilleen.
Onko tämä nyt sitten sitä yliväsymystä?

On se. Ainakin jos minulta kysytään.

Heitänpä tähän teorian:

Nainen, 45, on töissä kuorma-auto keskusken konttorissa ottamassa puheluita vastaan, lähettämällä tilauksia, ottamalla niitä vastaan, jne. Hän on ollut työssään nyt kolme vuotta. Lomia paljon vähemmän kuin koululaisella.

Tyttö,15, on peruskoulun viimeisellä luokalla, ja opiskelee normaalissa luokassa normaaleja aineita. Lomia paljon enemmän, kuin KAK:n konttoristilla.

Mitä veikkaatte kumpi on uupuneempi? Konttoristi? ...... Väärin.

Koululainen on oikea vastaus siksi, että nuoren täytyy oppia joka päivä jotain uutta, koko ajan keskittyä uuteen asiaan koulussa, ja siksi on niin väsynyt tultuaan kotiin.

Konttoristi on ollut työssään jo kolme vuotta, ja oppinut miten hänen työpaikallaan asiat menetellään. Kaikki on tuttua, ja sujuu rutiinin omaisesti. Samalla kun hän kirjoittaa tilausta, hän voi hyvin ajatella, mitä tekisi kotona miehelleen ruoaksi. Jos koululainen rupeaa miettimään ruokaa kesken oppitunnin, se on heti hänen oppimisestaan pois, ja sitä kautta mahdollisesta jatko-opiskelu paikasta.

Jos koulupäiviä viikossa olisikin viiden siasta neljä, niin voisin lyödä vaikka vetoa, että se vaikuttaisi positiivisesti jokaisen oppilaan opiskeluun..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti