LOVE

LOVE

6.3.2010

How much they pay for you?

Olen tänään taas ajatellut oikein syvällisiä asioita kuten;

Miksi palomiehille maksetaan niin vähän palkkaa, ja miksi heidän eläkeikä on korkeampi kuin opettajilla, vaikka ruumiillisesti heidän työnsä on paljon raskaampaa?(Itse väittäisin että myös henkisestikin.)

Isäni on palomies, ja hän on nyt 47 vuotta. Hänen pitää jaksaa työtään vielä 18 vuotta, jotta hän pääsee eläkkeelle, ja hänellä on nyt jo kaiken näköisiä vaivoja, jotka haittaavat hänen työkykyään. Esimerkkinä heitän nyt vaikka hänen välilevyn pullistumansa.
Juuri äsken hän viimeksi tokaisi, että kuinkahan hän jaksaa vielä 18 vuotta tätä, kun hänen kävelynsä on työvuoron jälkeen jo todella vaikeaa. (Työvuoro=24h , sitten kolme päivää "lepolomaa", ja taas 24h)

Isäni joutuu kohtaamaan työssään monia asioita, jotka voisivat järkyttää muiden ihmisten mielenterveyttä, ja joskus jopa palomieskin tarvitsee tukea selviytyäkseen traumaattisesta hälytyksestä.

Kuvitellaan tilanne, jossa rekka, ja täysi linja-auto törmäävät. Linja-autossa olleista 45:stä ihmisestä 12 jää eloon, ja hekin ovat saaneet vakavia vammoja. Myös rekkakuski kuolee.

Palokunta hälytetään paikalle pelastamaan niitä kahtatoista ihmistä, jotka ovat vielä hengissä, ja siirtämään ruumiit pois täysin tuhoutuneesta linja-autosta. Eikö olisikin aika järkyttävä näky, kun linja-autossa on pitkin poikin kuolleita ihmisiä? Eikö siis siitä pitäisi sitten saada parempaa rahallista korvaustakin? Palomiehethän ovat ammatissaan, koska haluavat auttaa ihmisiä, mutta minusta heidän pitäisi silti saada parempaa palkkaa siihen nähden, kuinka paljon hirvittäviä asioita he työssään näkevät. Siihen lisäksi sitten vielä fyysiset rasitteet.

Eläkeikä 65 vuotta. Kuinka 65-vuotias mies voi jaksaa siirrellä painavia ihmisiä? Tai esteitä?

Miksi ihmisten, joilla on ns. "helpompi" työ, eläkeikä alkaa aiemmin? Tai palkka huomattavasti parempi?

Kysymyksiä, joita minun moraalini ei ainakaan ymmärrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti